Actueel

Van Gogh Brabant brengt boekje ‘Van Gogh & Brabant’ uit

Categorie:    zondag 1 april 2012 15:08

Op 30 maart 2012, de 159ste geboortedag van Vincent van Gogh, werd in Zundert de nieuwe biografische publicatie ‘Van Gogh & Brabant’ aangeboden aan Willem van Gogh.

Van Gogh Brabant brengt het boek ‘Van Gogh & Brabant’ uit met als doel de relatie tussen Brabant en Van Gogh sterker te benadrukken en voor een groter publiek bekend te maken.

De publicatie is vanaf 30 maart 2012 verkrijgbaar in de boekhandel en bij de Brabantse Van Gogh locaties. Het eerste exemplaar werd door Jan Schipper (voorzitter Van Gogh Brabant) en Rebecca Nelemans (auteur ‘Van Gogh & Brabant’) aangeboden aan Willem van Gogh, nazaat van Theo van Gogh, broer van de kunstenaar.

De uitreiking vond plaats in het kunstenaarsatelier van het Van GoghHuis te Zundert waar tevens het aardappelkunstwerk van Dragan Despotovic, de levensgrote versie van De aardappeleters, werd geexposeerd.

Te koop
'Van Gogh & Brabant' van Rebecca Nelemans kost €15,- en is verkrijgbaar bij de Van Gogh-locaties, maar is ook via diverse webwinkels te bestellen.
Uitgever: Scriptum
ISBN: 9789055948734

Over Rebecca Nelemans
Rebecca Nelemans (Zundert, 1967) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Als freelance kunsthistoricus schrijft ze voor instellingen en in opdracht van kunstenaars en vormgevers over hedendaagse kunst en vormgeving. Daarnaast verzorgt zij cursussen en lezingen met de nadruk op moderne kunst.