Actueel

Van Gogh fietsroute voor het voetlicht

Categorie:    maandag 1 september 2014 10:49

De 325 kilometer lange Van Gogh fietsroute verbindt de erfgoedlocaties van Van Gogh in Brabant. De Europese jury van de Fietsroute van het jaar heeft haar oog op deze bijzondere thematische route laten vallen en beslist binnenkort of de route tot de Europese top 3 behoort. Een aanleiding om deze route nog eens extra onder de aandacht te brengen.

Van Gogh locaties

De fietsroute bestaat uit een tocht van 335 km, verdeeld in vijf unieke routes, gekoppeld is aan de bekende fietsknooppunten. De route voert door typische Van Gogh plaatsen in Zundert, Tilburg, Etten, Nuenen en ‘s-Hertogenbosch, die tevens als vertrekpunt dienen. Daarnaast doet de route plaatsen aan als Zevenbergen, Breda, Ulvenhout, Alphen-Chaam, Oisterwijk, Helvoirt, Vught, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Liempde, Best, Son en Breugel, Lieshout, Eindhoven, Middelbeers, Goirle en Baarle-Nassau.

Van Gogh Route informatie

De route laat de fietsers niet alleen genieten van Van Gogh maar ook van het mooie Brabantse coulissenlandschap. De fietsroute is uitgezet volgens het bestaande fietsknooppuntennetwerk en is aangegeven met aparte en duidelijk herkenbare Van Gogh routebordjes. Alle informatie over de fietsroute wordt digitaal ontsloten via  RoutesinBrabant.nl. Ook is er een brochure verkrijgbaar bij de verschillende Van Gogh locaties in Brabant in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Beleving

De leden van de ANWB dragen hun steentje bij om de route nog aantrekkelijker te maken. Zij worden uitgenodigd om deeltrajecten van de route te fietsen en hun bevindingen te delen. Op basis van hun tips en opmerkingen zullen Routebureau Brabant en van Gogh Brabant de veiligheid en beleving van de route verder ontwikkelen.

Van Gogh jaar 2015

In 2015 vindt het internationale Van Gogh 2015 jaar plaats. Met een uitgebreid programma van culturele en recreatieve activiteiten worden het werk en leven van de wereldberoemde schilder geëerd. Een extra aanleiding dus voor fietsers om de Van Gogh route te ontdekken en te genieten van het extra Van Gogh aanbod aan de route.

Internationale persaandacht

Ook de buitenlandse journalisten en bloggers die kennismaken met de route zijn er enthousiast over. Zie bijvoorbeeld het verslag van een Duitse blogger en een Italiaanse journalist.

(Van Gogh Fietsroute in het programma Ga Toch Fietsen van Omroep Brabant)