Buiten Brabant

Ook buiten Brabant is de belangstelling voor Van Gogh groot.
Van Gogh Brabant is partner van het Van Gogh Museum Amsterdam. Dit museum is een must voor elke Van Gogh-liefhebber, want nergens ter wereld vind je meer schilderijen van Vincent bij elkaar.
Ook het Kröller-Müller Museum in Otterlo heeft een imposante hoeveelheid werken van Van Gogh in zijn collectie.


Buiten Nederland

Vincent van Gogh heeft op veel locaties gewerkt en gewoond. Zo wordt zijn leven onder andere belicht in presentaties in de Borinage, Arles, Saint-Rémy de Provence en Auvers-sur-Ose.

Borinage
In december 1878 wordt hij uitgezonden naar de Borinage, een arme mijnstreek in het zuiden van België, waar hij werkt als lekenprediker. Te midden van de mijnwerkers leeft Vincent in armoedige omstandigheden.
Meer informatie over Van Gogh Huis Cuesmes.

Arles
Vincent van Gogh verblijft in Arles tussen februari 1888 en mei 1889. Een productieve periode van intens en gepassioneerd werk onder het licht van het zuiden. Al is er in de stad geen enkel doek van de meester te vinden, je staat er telkens oog in oog met zijn geliefde plekken.
Meer infomratie over Fondation Vincent van Gogh

Saint-Rémy-de-Provence
Vanaf 8 mei 1889 verblijft Vincent van Gogh in het Asile Saint-Paul de Mausole. Dit klooster, waar hij werd verpleegd, is nu een cultureel en toeristisch centrum. Van Gogh raakte in Saint-Rémy gefascineerd door de kwaliteit van het licht en de vurige schoonheid van de landschappen.
Meer informatie over Maison de santé Saint-Paul de Mausole.

Auvers-sur-Oise
Het plaatsje Auvers-sur-Oise, een klein dorpje vlakbij Parijs, vormde een grote inspiratiebron voor van Gogh. Hij verbleef hier de laatste twee maanden van zijn leven. In Auvers-sur-Oise zijn verschillende locaties nog altijd zoals ze waren toen Van Gogh er schilderde.
Meer informatie over Maison Van Gogh