Terug naar de vorige paginaTerug naar de vorige pagina

'Gogh'-mented reality op je mobieltje

Het Brabantse leven van Vincent van Gogh is nu ook op je smartphone te vinden. Download hiervoor de gratis applicatie Layar (beschikbaar voor iPhone en Android), waarin de layer Van Gogh Brabant te vinden is.

Vincents leven op je mobiel
Verschillende locaties in heel Brabant getuigen nog van het leven en werk van Vincent van Gogh. Met 'Gogh'-mented reality kom je er op deze plekken achter wat Vincent met die plek te maken heeft. Hoe leefde hij daar of wat schilderde hij er? Het leven dat Vincent in Brabant leidde wordt bijna tastbaar!

Layar icon defHoe en wat?
De layer geeft extra informatie over de (omgeving van de) plek in Brabant waar je je op dat moment bevindt. Binnen het 'gezichtsveld' van je smartphone krijg je door middel van Augmented Reality (AR) locatiegebonden informatie.
Al zittend op een Brabants terrasje of al wandelend door het Brabantse landschap, lees je over de Brabantse biografie van Van Gogh of luister je naar fragmenten uit zijn brieven. Natuurlijk zie je ook zijn schilderijen, waardevolle schetsen of historische foto's van het ouderlijk huis of familieleden. Als je wilt word je zelfs naar de plek genavigeerd. 

De app is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

Lees hier het artikel 'Vincent-app geeft biografie op locatie' (Eindhovens Dagblad)

 

App -store -availablekopie    Android logo2