UitzoomenUitzoomen

Locaties

Vincent van GoghHuis

Stad: ZundertToon op de kaart »

In Zundert wordt Vincent van Gogh geboren en brengt er zijn kinderjaren door. In het Vincent van GoghHuis wordt de herinnering aan zijn jeugd in leven gehouden.

Dit Zunderts initiatief realiseert één van Vincents dromen: een podium voor de kunst van de toekomst! Bekijk het werk van kunstenaars die door hem zijn geïnspireerd.

Meer informatieVincent van Gogh Informatiecentrum

Stad: Etten-LeurToon op de kaart »

Na zijn besluit om kunstenaar te worden, keerde Vincent van Gogh terug naar het ouderlijk huis in Etten. Hier vond hij zijn eerste modellen en liet hij zich inspireren door het landschap.

Je ziet en hoort hoe Van Gogh de basis legde voor zijn latere meesterwerken. Volg de wandel- of fietsroute langs de plekken die voor Vincent van Gogh van belang waren.

Meer informatieHet Noordbrabants Museum

Stad: 's-HertogenboschToon op de kaart »

Het Noordbrabants Museum is hét museum voor de hoogtepunten van de Brabantse kunst en geschiedenis. Dit museum is de enige locatie in Brabant om ook daadwerkelijk originele schilderijen van Van Gogh te kunnen bekijken. In de volledige nieuw ingerichte Brabantzaal zie je o.a. de boerinnen uit De Aardappeleters, de pastorie van zijn vader en het onbedorven Brabantse landschap waar Van Gogh altijd heimwee naar heeft gehouden.

Meer informatie