Terug naar de vorige paginaTerug naar de vorige pagina

Vincent van Gogh Informatiecentrum, Etten-Leur

Website: http://www.vincentvangoghinetten.nl
Plaats: Etten-Leur

April 1881-december 1881: Mislukt als kunsthandelaar, onderwijzer en prediker arriveert Vincent van Gogh in Etten. Hij woont en werkt er bij zijn ouders op de pastorie.

In Etten vond Van Gogh zijn eerste modellen en liet zich inspireren door het Brabantse landschap.
Naast de Hervormde kerk waar Van Gogh’s vader predikant was, bevindt zich de voormalige ‘’kosterswoning”. Dit karakteristieke en pittoreske pand aan de Markt is nu de ideale plek om alles te weten te komen over Van Gogh en zijn relatie tot Etten-Leur.
Het Vincent van Gogh Informatiecentrum belicht in een wandpresentatie en een film de beginperiode van de kunstenaar. Je ziet en hoort hoe Van Gogh de basis legde voor zijn latere meesterwerken.

Film en rondwandelingen
Vrijwilligers van de stichting kunnen ter plekke een toelichting geven. Kleine groepen kunnen de film Vincent van Gogh, een zaaier in Etten in het informatiecentrum bekijken (nl/en/d/fr). Een absolute aanrader! Grote groepen (meer dan 20 pers.) kunnen de film (op aanvraag) in de nabij gelegen bioscoop bekijken.
Wil je het verhaal van Van Gogh in Etten-Leur helemaal compleet krijgen, maak dan de rondwandeling met gids door het centrum!
Kijk onder de knop Boeken hoe je een complete leuke dag kunt beleven in Etten-Leur.

Van Gogh Leeft!
Jaarlijks houdt de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur een groot evenement om de relatie Vincent van Gogh / Etten-Leur onder de aandacht te brengen: Van Gogh Leeft! Het evenement is een kunst 10-daagse met kunstroute die ieder jaar plaatsvindt in april (rond Pasen) Klik hier voor meer info.

Van Gogh Shop
In het UITpunt / VVV Etten-Leur, gevestigd in Nieuwe Nobelaer, bevindt zich een Van Gogh Shop. Behalve fiets- en wandelroutes zijn hier ook diverse Van Gogh-artikelen verkrijgbaar.