Terug naar de vorige paginaTerug naar de vorige pagina

Vincent van GoghHuis, Zundert

Website: http://www.vangoghhuis.com
Plaats: Zundert

30 maart 1853: Vincent van Gogh wordt geboren in Zundert. Hij geniet er van een beschermde jeugd op de dorpspastorie.

Het Vincent van GoghHuis is een levend kunstcentrum op de geboortegrond van één van de beroemdste kunstenaars uit de geschiedenis. Geen klassiek museum, maar een actieve belevingswereld, voor zowel kunstliefhebber als toerist. Met een prikkelende presentatie over het leven en werk van Vincent van Gogh.

Vincent van GoghHuis – ‘Huis van de toekomst’
De vaste expositie 'De wortels van een meester' is een hoor- en kijkspel met technisch vernuft. Je waant je in de huiskamer van de familie Van Gogh. Vincent zelf neemt je mee op een ontdekkingsreis langs de plekken van zijn jeugd. Je ontmoet er zijn broer Theo, zijn vader en moeder en de kunsthandelaar oom ‘Cent’.

Je ziet Vincents schilderijen en je hoort hem dromen over ‘de kunst van de toekomst’. Zijn opvolgers vertellen hoe ze zich hierdoor hebben laten inspireren. Dit deel van de presentatie vormt de opmaat voor het programma van tijdelijke tentoonstellingen; gericht op kunstenaars van de 20e en 21e eeuw die door Van Gogh zijn geïnspireerd, zoals Ossip Zadkine, Roger Raveel en Karel Appel. Kijk voor de huidige tentoonstelling op de website.

Dagje Zundert
Na een bezoek aan de exposities kun je in de sfeervolle brasserie genieten van een drankje of een smakelijke maaltijd. Daarnaast biedt het Vincent vanGoghHuis biedt een rijk palet aan arrangementen. Kijk onder de knop Boeken voor meer info hierover. Verder kun je voor toeristische informatie over Zundert en omgeving terecht aan de VVV-balie in de museumwinkel.

In de geest van Van Gogh
Op een steenworp afstand van het Vincent van GoghHuis staat de gerestaureerde kosterswoning uit de tijd van Van Gogh. In deze dependance is een galerie gevestigd en is geopend van do t/m zo van 12 tot 17 uur. Daarnaast staat een nieuw gastatelier waar een Van Gogh ‘Artist-in-residence’ plaatsvindt. Kunstenaars uit binnen- en buitenland werken hier op uitnodiging een tijdlang in de geest van Van Gogh. De resultaten daarvan worden in het Vincent van GoghHuis gepresenteerd.